Man - Fre 08.30 - 16.00     (+45) 71 99 70 60     [email protected]     Haraldsvej 60, 1., lok 311, 8960 Randers SØ

Droneinspektion tag & tagrender

Mangelgennemgang -1 års gennemgang & 5 års gennemgang

Hos B3D er vi eksperter inden for alt, hvad der har at gøre med digitalisering af bygninger og udearealer. Vi er markedsledende og vores team er langt de mest erfarne i Danmark. Vi har en portefølje på over 3.500 ejendomme især fra den almene og kommunale sektor. Desuden har vi foretaget inspektionsopgaver og mangel gennemgang for en lang række kunder gennem tiden. De seneste år har mange fået øjnene op for, at den strukturerede måde, vi leverer data på, er et perfekt udgangspunkt for en 1 års gennemgang efter en renovering – Eller en 5 års gennemgang for den sags skyld. Begge dele også kendt under begrebet mangelgennemgang.

Generelt
 • Billig 1- og 5års gennemgang (Mangelgennemgang)
 • Spar penge på lift
 • Få bedre overblik med drone inspektion
 • Vi noterer ALLE synlige skader
 • Struktureret rapport der viser, hvor fejlene er
Benyttes ofte sammen med

Bygningsinspektion

Mangelgennemgang

Ved hjælp af højpræcisions droner kan vi hurtigt og omkostningseffektivt inspisere ejendomme til brug ved eksempelvis 1 års gennemgange.

Ved hjælp af HDR teknologi og høj opløsning på billederne kan vi få skarpe billeder af selv mørke områder på taget. Det er en udfordring som mange af vores kunder kender til fra tidligere samarbejdspartnere. På vores billeder er det endda muligt at se ned i tagrenden.

Den primære fordel ved at få foretaget en drone inspektion af sine bygning er, at du får et komplet overblik over hvor der måtte være nogle synlige fejl som skal ses nærmere på i forbindelse med mangelgennemgangen uanset om det er 1 års eller 5 års gennemgang.

Denne type inspektion laver vi i både Jylland, Fyn og Sjælland.

Droneinspektion af tag

Vi laver meget ofte tag inspektion af tag med droner. Både ad-hoc, hvor der er konstateret en skade på taget. Men også mange inspektioner, hvor vi tjekker taget forbyggende for skader eller som her i forbindelse med mangelgennemgang.

De højopløselige billeder fra sådan en tag inspektion viser tydeligt selv små skader. Om det er i form af små revner i tagsten, flækkede tagsten, flækkede rygningssten eller på anden måde skade på tag eller rygning, så kan vi se det hele.

Vi laver inspektion af tage i hele landet, både Ålborg, Randers, Århus, Odense og København – Og alt der imellem.

Overskuelig rapport

Når vi har taget billederne under vores droneinspektion, så lægger vi dem ind i vores platform, hvor hvert enkelt billede gennemgåes for skader på taget. Når alle billeder fra inspektionen er gennemgået, så får I adgang til en færdig tilstandsrapport indeholdende alle synlige fejl og mangler.

Rapporten viser for hver enkelt skade både hvor på ejendommen den er, men også hvilken skades type det er – Altså om det er en flækket tagsten eller en anden type fejl. Så det er let at lave en rapport til hver fagentreprise.

Ved at have alle relevante data og mængder indsamlet for hver ejendom, kan man sikre en mere strømlinet og overskuelig kommunikation omkring manglerne. Dette kan også være med til at minimere risikoen for fejl og misforståelser både ved udbedringen.

Hvad er en 1- og 5års gennemgang?

En 1- og 5-års gennemgang er inspektions- og opfølgningsprocesser, der bruges i forbindelse med byggeri og entreprenørarbejde for at sikre kvaliteten og holdbarheden af det udførte arbejde over tid.

1-års gennemgang

1-års gennemgangen (eller mangelgennemgang) finder sted et år efter færdiggørelsen af byggeriet. Formålet med denne gennemgang er at identificere og rette eventuelle fejl eller mangler, som er blevet opdaget i løbet af det første år efter byggeriets afslutning. Dette kan omfatte:

 • Byggeskader eller mangler, der er opstået som følge af bygningens brug.
 • Konstruktionsfejl eller mangler, der ikke blev opdaget ved færdiggørelsen.
 • Eventuelle problemer med installationer som VVS, elektricitet, opvarmning og ventilation.

Gennemgangen udføres typisk af en repræsentant fra bygherren og entreprenøren, ofte med deltagelse af en byggeteknisk ekspert. Eventuelle fundne mangler rettes uden ekstra omkostninger for bygherren, medmindre de skyldes forkert brug eller manglende vedligeholdelse.

5-års gennemgang

5-års gennemgangen sker fem år efter byggeriets færdiggørelse og har til formål at vurdere bygningens tilstand over en længere periode. Ved denne gennemgang undersøges det:

 • Om der er opstået større fejl eller skader, der kan tilskrives konstruktionen eller materialernes kvalitet.
 • Om tidligere rettede fejl er blevet tilfredsstillende afhjulpet.
 • Om der er langsigtede problemer, som ikke var tydelige ved 1-års gennemgangen.

Denne gennemgang er ligeledes en form for kvalitetssikring og forsikring om, at byggeriet har været holdbart og opfylder de nødvendige standarder over en længere tidsperiode. Som ved 1-års gennemgangen, udføres 5-års gennemgangen af bygherre, entreprenør og ofte en byggeteknisk ekspert.

Disse gennemgange er vigtige for at sikre kvaliteten af byggeriet og for at identificere og afhjælpe eventuelle problemer tidligt, hvilket kan forhindre større og dyrere reparationer i fremtiden.

Vil du vide mere?