Man - Fre 08.30 - 16.00 (+45) 71 99 70 60 [email protected] Haraldsvej 60, 1., lok H1.21, 8960 Randers SØ
Hos B3D er vi eksperter inden for alt, hvad der har at gøre med udvendig digitalisering af bygninger og udearealer. Vi er markedsledende og vores team er langt de mest erfarne i Danmark. Vi har en portefølje på over 4.000 ejendomme især fra den almene og kommunale sektor. Vi har stor erfaring med digitalisering af ledningstegninger – hvad man gør, når ledningstegningerne ikke passer? Find rør og ledninger i jorden med B3D! Man benytter en maskine, der kaldes enten georadar, jordradar eller GPR. Denne maskine kan scanne jorden og kortlægge præcist, hvor rør og ledninger befinder sig.
- Hjælper dig hvis der ikke findes ledningsplaner for din ejendom
- Hjælper dig med at kortlægge ledninger inden gravearbejde
- Præcision ca. 5 cm
- Larmer ikke, ingen specielle tilladelser.
Benyttes ofte sammen med

Opdatering af kloaktegninger
Specielt på ældre ejendomme sker det, at man simpelthen ikke kan fremskaffe kloaktegninger – vi hjælper med at skabe overblik.

Afdæk ledninger inden gravearbejde
Ved gravearbejde kan det nemt skabe stor gene, forsinkelse og unødige udgifter, hvis man graver i en ledninger eller et rør.

Hvad er en georadar?
En georadar er en maskine, der kan scanne flere meter ned i jorden og kortlægge rør og ledninger.

Hvad er en georadar, jordradar, GPR?
Maskinen kaldes både for georadar, jordradar og GPR. GPR står for “Ground Penetrating Radar”.
En georadar benytter sig af elektromagnetiske bølger til at skabe detaljerede billeder af underjordiske strukturer, materialer og objekter.
Hvordan fungerer georadar?
Georadar fungerer ved at sende korte pulser af radiobølger ned i jorden. Når disse bølger rammer en grænse mellem forskellige materialer (for eksempel mellem jord og sten eller mellem fugtig og tør jord), reflekteres de tilbage til overfladen. En receiver opfanger de reflekterede signaler og disse data bliver derefter analyseret for at skabe et billede af de underjordiske forhold. GPR-systemet kan give information om dybde, lagtykkelse, og tilstedeværelsen af objekter som rør, kabler eller endda gamle bygninger.
Digitalisering af kloaktegninger
Digitalisering af kloaktegninger vinder frem ved større bygningsejere i Danmark. Der bliver både skabt et overblik overkloakkerne, så man hurtigt kan skabe et overblik, når der er brug for det. Men ikke mindst er der en platform, hvor det er let at vedligeholde sine kloaktegninger, så I altid har et opdateret overblik!
Men hvad nu, hvis man ikke har tegninger på kloakken for alle bygninger eller hvis kloaktegningerne ikke passer med virkeligheden?
Vi kan, som en af de få i Danmark, skabe overblik over det, I ikke kan se! Ved at scanne området med en georadar kan vi kortlægge kloakkerne i det områder, hvor der ikke forefindes retvisende tegninger.
Det giver mening både i forhold til løbende vedligehold, men også i forhold til vedligeholdelsesbudgetter.


Afdæk ledninger inden gravearbejde
Jordradaren er den mest effektive metode til at kortlægge ledninger og rør inden gravearbejde påbegyndes. Den sikrer, at I ved præcist, hvor I skal grave forsigtigt.
En kortlægning af rør og ledninger i jorden inden gravearbejdet påbegyndes, er en god forsikring, som kan spare jer bekymringen for at ramme objekter i jorden, som I ikke var bevidste om.
Både omkostningen, men også forstyrrelsen af brugere i ejendommene kan undgås ved en scanning af jorden for at finde rør og ledninger.
Fordele ved georadar
Ikke invasiv teknologi: Georadar kræver ikke fysisk indgreb i jorden, hvilket gør det til en sikker metode til at udføre undersøgelser uden at beskadige omgivelserne
Høj opløsning: Georadar giver detaljerede og præcise billeder af undergrunden, hvilket gør det muligt at opdage selv små objekter og ændringer i jordens struktur
Tids- og omkostningseffektivt: Georadarundersøgelser kan udføres hurtigt og giver øjeblikkelige resultater, hvilket sparer både tid og penge i forhold til traditionelle undersøgelsesmetoder
Bred anvendelse: Georadar kan benyttes inden for en lang række sektorer og formål, hvilket gør det til en alsidig løsning. Herunder blandt andet i byggeri- og anlægsbranchen, arkeologi, kortlægning, forsyningen mv.


Anvendelsesområder for georadar
Georadar er et alsidigt værktøj, der benyttes i mange forskellige brancher, herunder byggeri, arkæologi, miljøundersøgelser og geoteknik. Her er nogle af de mest almindelige anvendelser:
Byggeri og anlæg
I byggeprojekter er georadar et uvurderligt redskab til at kortlægge de underjordiske forhold. Teknologien kan identificere skjulte rør, kabler, fundamenter og andre strukturer, der kan være svære at opdage, før gravearbejde påbegyndes. Georadar bruges også til at undersøge jordens bæreevne og opdage potentielle problemer, der kan påvirke bygningens stabilitet.Arkeologi
Inden for arkæologi bruges georadar til at finde skjulte gravsteder, bygninger eller artefakter uden at skade jorden. Ved at analysere de elektromagnetiske refleksioner kan georadar afsløre spor af gamle civilisationer eller historiske strukturer, der ellers ville være svære at opdage.Miljøundersøgelser
Georadar er en effektiv metode til at undersøge forurenede områder eller finde skjulte forureninger under jordoverfladen. Det bruges også til at analysere grundvandsniveauer og andre geologiske forhold, som kan have betydning for miljøet og menneskers sundhed.Geotekniske undersøgelser
For at sikre, at en byggegrund er stabil nok til at bære store konstruktioner, benyttes georadar til at undersøge jordens sammensætning og identificere potentielle geotekniske problemer. Ved at analysere, hvordan signalerne reflekteres, kan man få detaljerede oplysninger om jordens tæthed, eventuelle revner eller andre geologiske formationer.
Skal I have kortlagt ledninger i jorden?
- Haraldsvej 60 1., lok H1.21, 8960 Randers SØ
- (+45) 71 99 70 60
- [email protected]