Man - Fre 08.30 - 16.00     (+45) 71 99 70 60     [email protected]     Haraldsvej 60, 1., lok 311, 8960 Randers SØ

Firefly 20231025135242

Forregistrering & staderegistrering med droner i byggeriet

Hos B3D er vi eksperter inden for alt, hvad der har at gøre med digitalisering af bygninger og udearealer. Vi er markedsledende og vores team er langt de mest erfarne i Danmark. Vi har en portefølje på over 3.500 ejendomme især fra den almene og kommunale sektor. Vi assisterer ofte med total affotografering af alt på og omkring en bygning i forbindelse med renoveringer ved hjælp af droner i byggeriet. Altså laver vi en staderegistrering af hele bygningen under renoveringen – Også kendt som en forregistrering. Det kan også være i forbindelse med at byggeriet midtvejs skal overgå fra én til en anden håndværker. Hvad kan en drone på byggepladsen gøre for jer?

Forregistrering af byggeplads
Generelt
  • Højopløseligt og målfast 2D kort (30 x højere opløsning end offentlige satellitkort)
  • Målfast 3D model af bygninger og udearealer
  • Leveres i vores cloud platform, hvor der kan måles og skitseres
  • 2D og 3D kan udlæses til bl.a. Revit, Autocad, GIS & Dalux
  • Alt kan let deles med samarbejdspartnere
Staderegistrering af byggeplads

Med en staderegistrering fra os får du leveret en målfast 3D model samt et præcist 2D kort i høj opløsning. Med disse to ved hånden er du sikker på, at der er taget billeder af alt udvendigt på ejendommen. Så du står ikke senere i processen og mangler dokumentation til staderegistreringen pga nogle glemte billeder hist og her.

Desuden sikrer vi opbevaring af data, så det er fuldstændig vished om, hvor materialet fra staderegistreringen er opbevaret selv flere år inde i renoveringen.

Forregistrering af bygning

Bygninger kan vi lave forregistrering af både inde og ude – Og det udføres særligt i forbindelse med større renoveringer.

Forregistreringen indendørs er en kombination af en 3D model og en masse 360 graders panoramabilleder til brug i byggeriet. Det foretages omkostningseffektivt ved hjælp af en Matterport scanner.

En forregistrering vil afsløre selv små skader, revner og mangler. Og danne samtidig ramme om forregistreringen som et værktøj, hvor man kan markere ind, hvor der er fejl og mangler.

Forregistrering af omkringliggende arealer

En hovedpine for både entreprenører og bygherrer er dokumentation af, hvordan de omkringliggende arealer så ud før byggeriet startede.

Hvordan var beboerens have inden projekt start? Var fortovsfliserne revnet inden maskinerne kom på byggepladsen?

Med vores overflyvning er det muligt at få ind og se præcis hvor der var skader på ejendommen og de omkringliggende arealer inden renoveringen – Også i tilstand på belægningen, som tit er en strid.

Droneregistrering af byggepladser

Droneregistrering af en byggeplads benyttes også til afrapportering af status på byggeprocessen – Eller at dokumentation af en byggeprocess, så bygherre eller anden interessent kan holde sig opdateret på fremskridtet i byggeriet.

Samtidig kan denne drone registrering af byggepladsen benyttes som et overbliks- og kommunikations værktøj til de, der arbejder på og/eller styrer byggepladsen.

Droner på byggepladsen er en enormt omkostningseffektiv måde at skabe et overblik på.

Med en staderegistrering får du som nævnt en målfast 3D model af ejendommen og arealerne omkring. Denne model er meget velegnet til at beregne jordmængder på byggepladsen.

Den kan ligeledes følge udviklingen i jordmængder – Hvis der graves ud, så kan den også beregne hvor mange m3 jord, der er kørt væk fra byggepladsen.

Vil du vide mere?