Man - Fre 08.30 - 16.00 (+45) 71 99 70 60 [email protected] Haraldsvej 60, 1., lok H1.21, 8960 Randers SØ
Hos B3D er vi eksperter inden for alt, hvad der har at gøre med digitalisering af bygninger og udearealer. Vi er markedsledende og vores team er langt de mest erfarne i Danmark. Vi har en portefølje på over 3.500 ejendomme især fra den almene og kommunale sektor. En af de ting, som vi oftest bygger på vores digitalisering af ejendommene er arealregistrering, altså hvor I benytter de præcise dronekort til at opmåle de grønne og grå arealer. Vi gør biofaktor og biodiversitet nemt at gå til med omkostningseffektiv registrering af nuværende biofaktor og konsekvenser ved omlægning af arealerne!
- Overblik over biofaktor i den almene og kommunale sektor
- Indsigt i biodiversitet i den almene og kommunale sektor
- Se biofaktor på enkelt ejendom eller på hele portefølje
- Skitser ændringer og se hvad det betyder
- Partnerskab med Erik Arkitekter og HedeDanmark for rådgivning om at øge biodiversiteten
Benyttes ofte sammen med
Hvad er min biofaktor?
Med vores løsninger kan I for hver enkelt af jeres ejendomme få opgjort, hvad jeres biofaktor er. Let og effektivt.
Hvad er biofaktor og biodiversitet?
Har I nogensinde tænkt på, hvad forskellen på biofaktor og biodiversitet er? Læs mere i afsnittet her og få styr på begreberne
Partnerskaber
Vi er ikke eksperter i alt omkring biodiversitet – derfor har vi partneret op med et par af de klogeste hoveder på området.
Aktuel biofaktor og biodiversitet
Første trin i arbejdet med biodiversitet er en forregistrering af alle arealerne på ejendommen. Med en registrering af, hvor mange procent af ejendommen, der er henholdsvis græs, belægning, buske, træer mv., kan den aktuelle biofaktor beregnes.
Efter denne forregistrering af ejendommene får I den aktuelle biofaktor på ejendommen eller for alle ejendommene.
Hvad er biofaktor og hvad er biodiversitet?
Biofaktor er et udtryk for mængden af det grønne. Denne faktor er et udtryk for, hvor meget CO2 der optages på afdelingen. Der tages ikke stilling til, om det er hjemmehørende eller fremmede arter eller hvordan de spiller sammen.
Biodiversitet er et udtryk for kvaliteten af det grønne i forhold til at fungere i sammenspil med andre arter. Her har det altså betydning, hvordan arterne spiller sammen og hvorvidt de er hjemmehørende.
Biofaktor i boligselskaberne
Som nævnt har vi lavet mange arealregistreringer for boligselskaberne i den almene sektor.
Specielt her, i den almene sektor, er der særligt øje for de samfundsmæssige forpligtelser og det at gå forest med nye miljømæssige tiltag ligger nærmest i boligforeningernes DNA.
Så mange boligselskaber ser i øjeblikket på at få beregnet deres aktuelle faktor både samlet for alle afdelinger, men også på afdelings-niveau – og samtidig vedtage, at afdelingernes biofaktor som minimum skal opretholdes.
Så hvis beboerne ønsker 10 nye p-pladser, så skal det opvejes af et område med træer og buske, eksempelvis. Dette for at sikre at nuværende balance, som minimum opretholdes og de grundlæggende forudsætninger for biodiversitet består.
Biodiversitet i boligforeningerne
I vores system beregnes biofaktoren automatisk når arealerne er målt op!
Det er også muligt at justere arealerne for at se, hvilke tiltag der kan fremme en grønnere ejendom og hvilke der ikke gør.
Så hos os får I en platform, der kan afrapportere biofaktor og biodiversitet på en let og overskuelig måde og samtidig vise konsekvensen ved foreslåede ændringer i de grønne og grå arealer.
Med en god biofaktor skaber I grundlaget for en god biodiversitet i boligforeningen.
Biodiversitet i boligforeninger handler om at skabe og bevare et varieret og sundt naturmiljø indenfor boligområderne. Dette kan opnås ved at integrere grønne områder, plantning af lokale og mangfoldige planter samt tilrette for dyreliv gennem fuglehuse, bier eller små vådområder.
Ved at skabe grønne oaser og sikre, at udviklingen af boligområderne ikke skader det naturlige økosystem, kan boligforeninger spille en vigtig rolle i at fremme biodiversiteten. Initiativer som fælles haveprojekter, biodiversitetsvenlige haver eller grønne tage kan forbedre både livskvaliteten for beboerne og støtte den lokale natur. Det bidrager til et sundt, bæredygtigt miljø, der gavner både mennesker og dyr.
ESG rapportering
Er det grønne så ikke vigtigt for private virksomeheder? Jo, absolut!
Vores platform afrapporterer den aktuelle biofaktor til brug i ESG rapportering. Der kan også holdes styr på, hvilke områder der ukrudtsbekæmpes og på hvilke måder.
I ESG-rapportering er biofaktorer vigtige for at vurdere, hvordan en virksomhed påvirker økosystemer og biodiversitet, samt hvordan virksomheden arbejder for at beskytte og genoprette disse ressourcer. Effektiv rapportering om biofaktorer understøtter virksomhedens ansvar for at minimere negativ påvirkning på naturen og fremme langsigtet bæredygtighed.
Grønne partnerskaber
Vi har et projekt med HedeDanmark og Erik Arkitekter, som hjælper jer hele vejen rundt .
B3D: Vi forregistrerer biofaktoren ved en arealregistrering. Samtidig kan I se hvad det betyder for biofaktoren, hvis I laver ændringer på dine arealer – Men den estimerede forskel i driftsomkostninger ved at lave ændringen.
Erik Arkitekter: Guider jer igennem mulighederne for at fremme det grønne på jeres ejendomme. Hvilke planter fremmer biodiversitet? Hvilke planter spiller godt sammen?
HedeDanmark: Bidrager med benchmark tal på driftsomkostninger samt deres store viden og erfaring indenfor planter og biodiversitet.
Vil du høre mere om biodiversitet og biofaktor?
- Haraldsvej 60 1., H 1.21, 8960 Randers SØ
- (+45) 71 99 70 60
- [email protected]