Man - Fre 08.30 - 16.00     (+45) 71 99 70 60     [email protected]     Haraldsvej 60, 1., lok 311, 8960 Randers SØ

pexels k howard 2220292 scaled e1706635063726

Biofaktor & biodiversitet på udearealer

Hos B3D er vi eksperter inden for alt, hvad der har at gøre med digitalisering af bygninger og udearealer. Vi er markedsledende og vores team er langt de mest erfarne i Danmark. Vi har en portefølje på over 3.500 ejendomme især fra den almene og kommunale sektor. En af de ting, som vi oftest bygger på vores digitalisering af ejendommene er arealregistrering, altså hvor man benytter de præcise dronekort til at opmåle de grønne og grå arealer. Vi gør biofaktor og biodiversitet nemt at gå til med omkostningseffektiv registrering af nuværende biofaktor og konsekvenser ved omlægning af arealerne!

Arealregistrering for biodiversitet og biofaktor
Generelt
  • Overblik over biofaktor i den almene sektor
  • Indsigt i biodiversitet i den almene sektor
  • Se biofaktor på enkelt ejendom eller på hele portefølje
  • Skitser ændringer og se hvad det betyder
  • Partnerskab med Erik Arkitekter og HedeDanmark for rådgivning om at øge biodiversiteten
Aktuel biofaktor og biodiversitet

Første trin i arbejdet med biodiversitet er en forregistrering af alle arealerne på ejendommen. Med en registrering af, hvor mange procent af ejendommen, der er henholdsvis græs, belægning, buske, træer mv kan den aktuelle biofaktor beregnes.

Efter denne forregistrering af ejendommene får man den aktuelle biofaktor på ejendommen eller for alle ejendommene.

Hvad er biofaktor og hvad er biodiversitet?

Biofaktor er et udtryk for mængden af det grønne. Denne faktor er et udtryk for, hvor meget CO2, der optages på afdelingen. Der tages ikke stilling til, om det er hjemmehørende eller fremmede arter eller hvordan de spiller sammen.

Biodiversitet er et udtryk for kvaliteten af det grønne i forhold til at fungere i sammenspil med andre arter. Her har det altså betydning, hvordan arterne spiller sammen og hvorvidt de er hjemmehørende.

Biofaktor i boligselskaberne

Som nævnt har vi lavet mange arealregistreringer for boligselskaberne i den almene sektor.

Specielt her, i den almene sektor, er der særligt øje for de samfundsmæssige forpligtelser og det at gå forest med nye miljømæssige tiltag ligger nærmest i boligforeningernes DNA.

Så mange boligselskaber ser i øjeblikket på at få beregnet deres aktuelle biofaktor både samlet for alle afdelinger, men også på afdelings-niveau. Og samtidig vedtage, at afdelingernes biofaktor som minimum skal opretholdes.

Så hvis beboerne ønsker 10 nye p-pladser, så skal det opvejes af et område med træer og buske, eksempelvis. Dette for at sikre at nuværende balance som minimum opretholdes og de grundlæggende forudsætninger for biodiversitet består.

Biodiversitet i boligforeningerne

I vores system beregnes biofaktoren automatisk når arealerne er målt op!

Det er også muligt at justere arealerne for at se, hvilke tiltag der kan fremmer en grønnere ejendom og hvilke der ikke gør.

Så hos os får du en platform, der kan afrapportere biofaktor og biodiversitet på en let og overskuelig måde og samtidig vise konsekvensen ved foreslåede ændringer i de grønne og grå arealer.

Med en god biofaktor skaber i grundlaget for en god biodiversitet i boligforeningen.

Biofaktor og biodiversitet i forhold til ESG rapportering

Er biofaktor og biodiversiterer så ikke vigtigt for private virksomeheder? Jo, absolut!

Vores platform afrapporterer den aktuelle biofaktor til brug i ESG rapportering. Der kan også holdes styr på, hvilke områder der ukrudtsbekæmpes på hvilke måder.

Biofaktor og biodiversitet gennem partnerskaber

Vi har et projekt med HedeDanmark og Erik Arkitekter, som hjælper jer hele vejen rundt om biodiversitet og biofaktor.

B3D: Vi forregistrerer biofaktoren ved en arealregistrering. Samtidig kan du se hvad det betyder for biofaktoren, hvis du laver ændringer på dine arealer – Men den estimerede forskel i driftsomkostninger ved at lave ændringen.

Erik Arkitekter: Guider jer igennem mulighederne for at fremme det grønne på jeres ejendomme. Hvilke planter fremmer biodiversitet? Hvilke planter spiller godt sammen?

HedeDanmark: Bidrager med benchmark tal på driftsomkostninger sant deres store viden og erfaring indenfor planter og biodiversitet.

Vil du vide mere?